Nyheter
-
Veckans kombo: Sparrispizza med fylligt vitt!
Veckans supercombo är en sparrispizza som möter ett fylligt vitt vin. Tänk vit, ekad Rioja, ekfatslagrad Chardonnay från Bourgogne eller Kalifornien.
-
-
Nyhet! Vinkällans Supercombos – när mat möter magi i glaset
Vi är så glada att få presentera vårt nya bloggkoncept: Supercombos – mat & dryck i perfekt harmoni!
Vi kommer att varannan vecka att bjuda på våra bästa smakparningar. Det blir recept, dryckestips och massor av inspiration – allt från enkel vardagslyx till wow-combos för helgen. -
Pressrelease - Ny internationell vinutbildning för serveringspersonal
Restaurangbranschen har drabbats hårt av personalbrist och förlorad kunskap de senaste åren. För att möta det ökade behovet av praktisk och teoreti... -
Lärarporträtt Mauro Nicastro
Mauro tog sin Sommelierexamen på Vinkällan 2016 och arbetade under tiden på The Winery Hotel som Sommelier och assisterande Vinmakare. Han tycker att det är en fantastisk känsla att förädla en druva till något drickbart och har gjort tre skördar under 2017 i Sydafrika, Chianti och till sist på The Winery Hotel. Mauro brinner för att resa och upptäcka nya områden, smaker, kulturer och tycker om att laga mat.
Han har efter sin sommelierutbildning fördjupat sig i Italian Wine Scholar, WSET lvl 3 in Wine och Sake. -
Lärarporträtt Andreas Lindqvist
Andreas driver företaget Aktivitetsteamet som sedan år 2000 genomför äventyrs- och företagsevent i Sverige och resten av världen. Andreas har sedan början på 90-talet haft ett stort och brinnande intresse för mat och dryck. Han har i över 15 års tid hållit dryckesprovningar för grupper på konferenshotell och restauranger. För några år sedan började Andreas föreläsa hos oss på Vinkällan och har även en examen i WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits. Andreas träffar ni troligtvis under en föreläsning som berör Den nya världen, Tyskland och Österrike samt Starkvin. -
Lärarporträtt Anders Melldén
Anders gick från att arbeta som Sommelier på restaurang till att, runt år 2000, starta eget företag som vinskribent, provningsledare och utbildare på olika restaurangskolor. Han har undervisat från gymnasienivå till vuxna elever, varit gästföreläsare på Grythyttan och föreläst på Vinkällan under flera år. För tidningar som Svenska Dagbladet, Gourmet, Törst och Livets Goda har Anders provat och skrivit om vin sedan 2001, och han har läst journalistik på Poppius journalistskola. Han har släppt två böcker, ”Rosévin – historien, vinerna & maten därtill” samt ”Winesplaining – värt att veta om vin”. Winesplaining är också ett pågående projekt med korta filmer på sociala medier. Anders håller ofta i våra föreläsningar om Italien och Whisky & Cognac. -
Lärarporträtt Johan Edström
Johan har en bakgrund som Sommelier på Restaurang Lejontornet och som källarmästare på Vinkällaren Grappe. När Svenska Sommelierföreningen bildades var Johan en av grundarna. Han är även en av våra första tävlingssommelierer och har många meriter i bagaget. Han blev svensk mästare i sommelieri 1990. Deltog i EM 1990 och 94, VM 1992.
Han har tidigare även arbetat med PR & Kommunikation på Philipson Söderberg och har deltagit i ett antal internationella Sommeliertävlingar. Han är återkommande föreläsare om Bordeaux & Bourgogne, Övriga Frankrike och Champagne.
-
Lärarporträtt Anders Molin
Anders har en sommelierutbildning från Scandinavian Wine Academy och en DipWSET-examen från Wine and Spirit Educational Trust i London - en av de mest prestigefyllda vinutbildningarna i världen.
Dessutom har han en lärarutbildning inom WSET-utbildningen som han också har tagit i London.Anders har även utbildat sig mycket inom italienska viner och är Wine Scholar utbildad via Wine Scholar Guild i Washington.
Nyligen har han också fördjupat sig inom spanska viner och är idag Spanish Wine Specialist utbildad vid ICEX-CECO i Madrid. -
Lärarporträtt Erik Plöen Casterud
Erik är Rektor och en av våra huvudlärare. Erik började sin bana inom dryckesbranschen genom att sälja vin över disk på Systembolaget 2006. 2010 blev han certifierad sommelier och jobbade då tillsammans med Jürgen Grossmann på Restaurang GQ, där han hade ansvar för vinbaren. Har jobbat på Vinkällan Dryckesutbildningar sen 2014. Har en examen i WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits. Erik kan ni stöta på i alla av utbildningens lektioner, men främst under Steg 2 där han gärna föreläser på Från ranka till vin, Övriga Frankrike och Amerika. Hans ledord är logik och är därmed rätt person att fråga om hur det ska användas för att bli en duktig vinprovare.
-
Stor sommarkampanj på Digitala steg 1 Endast 9900:-!!!
Passa på att starta din resa till Sommelier genom att läsa om vin när och var du vill i sommar! Gå sedan färdigt yrkesutbildningen i någon av alla ... -
Lärarporträtt Love Åkerberg
Sedan sin sommelierexamen 2016 har Love haft flera olika roller på Vinkällan. Utöver att noggrant välja dryckerna till Vinkällans alla kurser och utbildningar är han idag ansvarig för undervisningsmaterialet, de digitala utbildningarna samt ett viktigt stöd för eleverna. Love följer Sommeliereleverna genom utbildningen och är med de i varje steg av sin utveckling som förläsare i både Steg 1 och 2 har han specialiserat sig i Tyskland, Frankrike, Österrike och starkvin.
- Sida 1 av 5
- Nästa sida