Sommelierutbildningen

Vinkällans Sommelierutbildning är godkänd och rekommenderad av Svenska Sommelierföreningen.

Vinkällan Dryckesutbildningar
Nordens största sommelierutbildning

Vinkällan är en skola för alla. Vårt motto är riktigt bra pedagogik och en familjär känsla där alla trivs. En roligare skola med andra ord, utan att på något sätt tumma på kraven på en riktigt bra och gedigen utbildning. Vi vill att våra elever ska se fram emot varje lektion och längta tillbaka till oss, även efter att de har avslutat sin Sommelierutbildning. Vinkällan är inte bara ett familjeföretag, vi är även ett företag som förmedlar familjekänsla och vi vill att alla som studerar hos oss ska känna sig som en del av Vinkällanfamiljen, en familj som består av några av Sveriges och Danmarks mest framstående sommelierer! Sommelierutbildningen är uppdelad i Steg 1 och Steg 2 där vi går igenom alla vinproducerande länder och regioner på en avancerad nivå. Varje kursdag innehåller dessutom vinprovningar där vi övar på att beskriva vin. Efter avklarad examination får du titeln Sommelier att bära med stolthet, samt diplom, pin och ett förkläde med ditt namn på. Utbildningen är godkänd av Svenska Sommelierföreningen och därmed den internationella sommelierföreningen ASI.

Efter din Sommelierutbildning erbjuder vi självklart massor av vidareutbildningar för att du ska kunna hålla din kunskap på topp. Vi erbjuder utbildningar med spetskunskap för importörer, utbildningar för sommelierer som vill jobba utomlands och kurser inriktade mot retail och detaljhandel. Kontakta oss gärna om du behöver guidning av vilken utbildning som skulle passa just dig. Välkommen att börja din resa till Sommelier hos oss!

Kommande starter

Steg 1

Stockholm 1 februari (tisdagar)
Göteborg 8 mars (tisdagar)
Stockholm 20 april (onsdagar)
Stockholm 22 augusti (måndagar)
Malmö 19 september (måndagar)
Stockholm 25 september (söndag)
Göteborg 10 oktober (måndagar)

Steg 2

Göteborg 7 februari (måndagar)
Stockholm 13 mars (söndagar)
Stockholm 21 mars (måndagar)
Stockholm 24 maj (tisdagar)
Göteborg 16 augusti (tisdagar)

Vad kostar det?

Kostnaden för de olika stegen är:

Steg 1: 25 500:- exklusive moms
Steg 2: 37 500:- exklusive moms

Vid anmälan till båda kurserna samtidigt ges rabatterat pris: 55 900:- exklusive moms. Självklart går det utmärkt att delbetala om du inte vill betala hela kursavgiften på en gång. 

Kursdagar på Vinkällan

Kursdagarna ligger med två veckors mellanrum för att möjliggöra att ta kursen samtidigt som man har ett arbete. Det innebär att det ingår en hel del självstudier. De lärarledda dagarna börjar klockan 09:30 och slutar 17:00.

Två utökade vinprovningar med fokus på provningsmetodiken hålls under dagen, en i samband med lunchen vilket ger ett bra tillfälle på att öva på mat & vin i kombination. Utöver det provar ni även viner under den teoretiska föreläsningen för att visa på druvor och stilar.

Under varje kursdag ingår frukost, lunch, fika och de viner som provas.

Anmälan

Nyfiken på vårt kursupplägg? 

Steg 1

Steg 2