Historien

Läs om hur Vinkällan Dryckesutbildningar växte fram till att bli Nordens största Sommelierutbildare

Vinkällan startades 1996 av Britta och Dick Samuelsson. Från början var Vinkällan ett enmansföretag, som Dick använde i sitt arbete som dryckesutbildare och konsult. Redan 1998 startade vi vår första Sommelierutbildning på hemmaplan i Stockholm.

Inom bara ett år startades även den första kursen i Göteborg. Hög efterfrågan innebar att vi även genomförde utbildningar på Åland och i Finland, tillsammans med rullande kurser i Malmö, Linköping, och Öland.

Sedan 2007 finns vi även representerade i Danmark, med utbildningar i Köpenhamn och Silkeborg. Det innebär att Vinkällan är nordens största Sommelierutbildning. Sedan starten har vi haft ca 3000 Sommelierelever. Vi utbildar över 200 elever årligen bara i Sverige!

I nuläget håller vi utbildningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sälen, Åre och i Danmark. Vinkällan är ett familjeföretag, och alla fyra familjemedlemmar arbetar helt eller delvis inom företaget. För att stärka upp organisationen har vi dessutom en handfull anställda, och ett tiotal konsulter.

Tillsammans arbetar vi för att erbjuda högkvalitativ utbildning, och en suverän stämning. Vi är stolta över att vara ett företag med hjärta, dit alla är välkomna och där alla ges möjlighet att lyckas, oavsett sina förutsättningar. För oss handlar det om att skapa en skola med familjekänsla, där vi kan se varje person. Vi vill att våra elever skall längta tillbaka till oss, även efter att de har avslutat sin Sommelierutbildning. Hittills har vi lyckats väldigt bra, ta bara en titt på vad våra elever säger om oss.