Lärarporträtt Andreas Lindqvist

Andreas driver företaget Aktivitetsteamet som sedan år 2000 genomför äventyrs- och företagsevent i Sverige och resten av världen. Andreas har sedan början på 90-talet haft ett stort och brinnande intresse för mat och dryck. Han har i över 15 års tid hållit dryckesprovningar för grupper på konferenshotell och restauranger. För några år sedan började Andreas föreläsa hos oss på Vinkällan och har även en examen i WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits. Andreas träffar ni troligtvis under en föreläsning som berör Den nya världen, Tyskland och Österrike samt Starkvin.

Vilka ämnen föreläser du i?

I dagsläget föreläser jag i de flesta ämnen. Vinodling/Vinproduktion, Övriga Frankrike, Tyskland/Österrike och Nya Världen Amerika är de ämnen där risken är störst att jag dyker upp.

Vilken är din favoritregion/land?

Det skillnad från de flesta så vet jag precis vad jag gillar, Champagne, Vit Bourgogne ( Meursault, Puligny Montrachet), Röd Rhone ( St Joseph, Cote Roti), Söta viner från Mosel, Port vintage eller old tawny. Fast när jag tänker efter så är ju tysk riesling fantastisk, yppiga kaliforniska viner, field blends från Sydafrika, österrikisk sauvignon blanc, Grand cru Gewurztraminer, Ribeira Sacra både vitt och rött. Kort sagt jag återkommer alltid till några klassiker men min vinkällare är fylld med viner från hela världen.

Bästa kombon enligt dig eller mest oväntade?

Om man väljer en något oväntad kombo så är det svenska middagsbjudningar och magnumflaskor.

Annars är en av de bästa och enklaste kombos man kan hitta Pinot Noir och kål. Funkar till nästan alla typer av tillagad kål och kålsorter.

Din bästa guilty pleasure?

Moscato d'Asti i coupeglas och prinsesstårta.