Elevporträtt Svante Persson

Namn: Svante Persson
Arbetsplats: KOKA & Björns Bar

elevporträtt.jpg__PID:291b0b31-f6f8-4571-8f23-7b3dece436ae

 

Varför valde du att gå en sommelierutbildning:

För att fördjupa mina kunskaper kring drycker för att både gynna min karriär samt min arbetsplats. 

 

Hur har utbildningen hjälpt dig i din yrkesroll?:

Gett mig medlarna för att kunna bidra både mer administrativt samt med att bygga en bra och balanserad vinlista. Även i det dagliga arbetet mot gästerna där jag anser att jag på ett bättre sätt kan utbilda och guida. 

 

Vad har varit det bästa/roligaste med utbildningen:

Främst att känna och se att man gör framsteg och den känslan när det väl klickar och man förstår logiken i sammanhanget. 

 

Vad tror du att Göteborg som restaurangdestination har att vinna på att ha fler utbildade sommelierer:

Göteborgs restaurangscen är liten i jämförelse med Stockholm men jag anser att den är väldigt välarbetat och genomtänkt. Om man då får in ännu mer vinfokus på restaurangerna tror jag helhjärtat att det är nästa steg för att ta oss till en något högre nivå och dra ännu fler internationella gäster.