Varför gå en sommelier utbildning?

 

Bli expert på vin med vår sommelierutbildning

Vill du fördjupa dina kunskaper inom vin och lära dig hur du analyserar ett vin utifrån stil och kvalitet? Då är du varmt välkommen att ansöka till vår sommelierutbildning!

Sommelierutbildning 

Under vår sommelierutbildning blir du expert inom allt som har med vin att göra, samtidigt som du har fantastiskt roligt tillsammans med en grupp likasinnade. Trots att vi har utbildat fler än 3 500 sommelier sedan 1996, vilket gör oss till Nordens största utbildare inom området, så är vår målsättning fortfarande att skapa en unik och familjär känsla på våra kurser. Vi vill helt enkelt att du som deltagare ska trivas och känna dig bekväm, eftersom vi vet att det leder till att det då blir mycket enklare att ta till sig all ny, spännande kunskap.

Hos oss får du ett heltäckande och pedagogiskt kursupplägg där du kommer att lära dig allt du behöver veta för att påbörja din karriär som sommelier.

Varför bli sommelier?

Det finns många goda skäl till att gå en sommelierutbildning, en av de mest uppenbara anledningarna är givetvis att vin är ett mycket intressant ämne. Utbildningen passar sig med andra ord för dig som har passion för vin och vill lära dig mer om allt från hur processen ser ut när olika typer av vin framställs, till hur du kan särskilja olika druvor, årgångar och smaker. Vissa av våra studenter har inga karriärsambitioner med sin utbildning utan är passionerade inom området och vill därmed bli kunnigare.

Utöver att en sommelierutbildning är intressant och lärorik så resulterar det dock även i fina karriärsmöjligheter. Kanske jobbar du inom restaurangbranschen idag och vill ta nästa kliv? Eller så funderar du på att öppna eget och vill ha en stadig bas av kunskap att stå på? Oavsett vad din anledning är råder det ingen tvekan om att en sommelier alltid är högt eftertraktad inom restaurangbranschen.

Att kunna guida restaurangbesökare i vinets värld sätter guldkant på upplevelsen, och frågar du oss finns det inget som förhöjer en måltid lika mycket som ett gott glas vin. Att vara sommelier är helt enkelt ett tidlöst yrke som det alltid kommer finnas efterfrågan kring. Detta beror dels på hur populärt det är att dricka vin, dels på att det är väldigt få människor som har kunskap inom området som motsvarar den du får genom en utbildning hos oss.

Hur ser kursupplägget ut?

Vi arbetar metodiskt med en välbeprövad pedagogisk struktur för att du ska kunna lära dig så mycket som möjligt under den årslånga utbildningen. Utbildarna är några av Sveriges skickligaste inom området vilket gör att du alltid kan få guidning och svar på dina frågor, hur stora eller små de än må vara.

Vi arbetar enligt en utbildningstrappa för att du gradvis ska kunna förbättras och ha koll på att du ligger i fas med de olika momenten. Vi varvar vinprovningar med gruppdiskussioner, föreläsningar och digitala moment, vilket gör att du får heltäckande kunskap. Ta kontakt med oss idag för att få mer information och för att boka din plats på kursen!