Lärarporträtt Mauro Nicastro
Mauro Nicastro, Föreläsare
Mauro tog sin Sommelierexamen på Vinkällan 2016 och arbetade under tiden på The Winery Hotel som Sommelier och assisterande Vinmakare. Han tycker att det är en fantastisk känsla att förädla en druva till något drickbart och har gjort tre skördar under 2017 i Sydafrika, Chianti och till sist på The Winery Hotel. Mauro brinner för att resa och upptäcka nya områden, smaker, kulturer och tycker om att laga mat.
Han har efter sin sommelierutbildning fördjupat sig i Italian Wine Scholar, WSET lvl 3 in Wine och Sake.
Vilka ämnen föreläser du i?
För tillfället så håller jag i två kursdagar. Den ena är Italien, Grekland och Ungern och den andra är Från ranka till vin vilket är första dagen på sommelierutbildningen.
Vilken är din favoritregion/land?
Det är ju såklart Italien som är favoritlandet och favoritregionen är Kampanien som har häftiga druvor som Aglianico och Fiano.
Bästa kombon enligt dig eller mest oväntade?
Bästa kombon jag upplevt är en Kijoshu (fatlagrad söt sake) till smörstekt pilgrimsmussla, shitake svamp, smörsoja toppat med sichuanpeppar. Den söta drycken mot det salta i maten var en magisk upplevelse.
Din bästa guilty pleasure?
Lambrusco di Sorbara. Rött pärlande vin, oslagbart till picknicken!