Lärarporträtt Anders Molin
Anders Molin, föreläsare
Har en sommelierutbildning från Scandinavian Wine Academy och en DipWSET-examen från Wine and Spirit Educational Trust i London - en av de mest prestigefyllda vinutbildningarna i världen.
Dessutom har jag en lärarutbildning inom WSET-utbildningen som jag också har tagit i London.
Jag har också utbildat mig mycket inom italienska viner och är Wine Scholar utbildad via Wine Scholar Guild i New York.
Nyligen har jag också fördjupat mig inom spanska viner och är idag Spanish Wine Specialist utbildad vid ICEX-CECO i Madrid.
Som Rioja Wine Educator och Ambassador för Sverige, utsedd av Consejo Regulador de la DOC Rioja, är jag hedrad att vara en representant för en av de mest kända vinregionerna i världen.
Vilka ämnen föreläser du i?
Jag håller föreläsningar inom de flesta ämnesområden på vår sommelierutbildning.
Mina favoritämnen - om jag får vara lite partisk - är Italien och Spanien.
Men gärna Tyskland, Österrike och Ungern. Och så förstås härliga Grekland.
Och så älskar jag att prata och prova sprit ;)
Undervisar också i den brittiska WSET-utbildningen och är lärare i Italian Wine Scholar-utbildningen.
Vilken är din favoritregion/land?
Som vingårdsägare i Piemonte med vår gård La Casa Vola, är jag förstås väldigt förtjust i viner från detta område. Absolut godast är viner gjord på Barberadruvan.
Men är också glad i djupa mörka viner på Shiraz från Australien. Och har en förkärlek för allt som har med California att göra, där jag varit många gånger.
Bästa kombon enligt dig
En Moscato d'Asti - gärna från vår egna vingård - tillsammans med en söt och krämig pannacotta med färska bär som en perfekt avslutning på en måltid.
Vinets lätta bubblor balanserar upp den söta desserten på ett härligt frestande sätt.
Bästa guilty pleasure
Räkost på Tuc-kex och kryddig Bloody Mary 🙂