Erik Plöen Casterud blir ny rektor för Vinkällan Dryckesutbildningar

Pressrelease 2021-06-16

 

Erik Plöen Casterud blir ny rektor för Vinkällan Dryckesutbildningar

 

Nordens största sommelierutbildning byter rektor i augusti

 

Erik, diplomerad DipWSET och nuvarande studierektor på Vinkällan, kommer ta över rollen efter Dick Samuelsson som rektor på Nordens största sommelierutbildning. Med erfarenhet och tidigare ansvar för att arbeta fram utbildningsmaterial och skolans kursutbud börjar han sin nya tjänst i augusti.

 

  • Jag är väldigt hedrad över att få axla den roll som Dick har haft under 25 års tid. Han har blivit lite av en legendar i branschen. Dessutom är Vinkällan i ännu en spännande fas med nya digitala satsningar av utbildningar i sommelleri efter att vi tidigare utökat vårt utbud med internationellt gångbara utbildningar. Eftersom jag jobbat nära Dick i många år känns det som att jag kan fortsätta i hans spår men nu också leda arbetet för vad en modern sommelierutbildning förväntas innehålla, säger Erik Plöen Casterud, tillträdande rektor på Vinkällan.

 

Vinkällan Dryckesutbildningar som startade 1996 är idag Nordens största sommelierutbildning och har utbildat närmare 3000 sommelierstudenter. Skolan har idag sin svenska, danska, internationella och nu även sin digitala gren.

 

  • Det känns fantastiskt att veta att jag kan växla ett arbete som föreläsare, materialskrivande med att kunna vara mer ledig. Att få lämna över rodret till Erik, känns både roligt, självklart och framförallt väldigt tryggt, säger Dick Samuelsson.

 

För mer info, kontakta:

Mauro Nicastro, elevansvarig, 08-502 559 50 info@vinkallan.se

Eller gå in på www.vinkallan.se