Elevporträtt Lukas Jaktlund

 

Varför sommelierutbildningen?

Sommelierutbildningen var ett naturligt sätt för mig att fortsätta utvecklas i mitt yrke. När jag pluggade på Vinkällan jobbade jag också heltid så för mig var upplägget på Vinkällan perfekt då jag kunde kombinera studierna och jobbet.

  Vad var roligast med utbildningen?

  Det var många delar i utbildningen som var roliga, jag har alltid gillat prov så för mig var examinationen höjdpunkten på hela utbildningen. Sedan var det alltid kul med provningarna, att blindprova vin är oerhört nyttigt och roligt.
    

    

   Vilken nytta har du haft av utbildningen?

   Jag har naturligtvis haft stor nytta av utbildningen, inte bara kunskapen utan också kontakten med de människor som jag pluggade med har hjälpt mig i mitt yrkesliv.

   Favoritregion?

   Favoritregion är Bourgogne, de röda vinerna från Chambolle-Musigny och de vita från Meursault.

   Favoritkombo?


   Favoritkombo, det kommer alltid vara gott med en vit bourgogne och beurre blanc. Smörstekt fjällröding, beurre blanc och en riktigt god vit bourgogne.

    En annan bubblare som jag fastnat för är sake och kaviar. Något med den lena i drycken som gör att det gifter sig fint.