Elevporträtt Hanna Lundgren

Jag jobbar inom restaurangbranschen och redan vid mitt första servitrisjobb arbetade jag med en tolvrätters middag med vinpaket. Jag insåg att jag var tvungen att läsa på bra om de vinerna som serverades till maten för att kunna ge gästerna en bra presentation och upplevelse. Här insåg jag snabbt vilken enorm kunskap det finns att lära sig om vin och dryck, och jag blev helt fast när jag dessutom fick prova drycken och maten tillsammans,  det va smakupplevelser jag aldrig stött på tidigare, och jag bestämde mig för att detta vill jag fortsätta arbeta med. Sedan dess har jag drömt om en sommelierutbildning och därför sökte jag Vinkällans stipendium som gjorde att jag hamnade på den digitala utbildningen för steg 1. 

 

Favoritregion? För tillfället håller jag på att utforska fylliga och fatlagrade chardonnay viner från nya världen. Har verkligen fastnat för Kalifornien med mycket smör och vanilj, så måste nog säga att det är min favorit region för tillfället! 

Guilty Pleasure? Alldeles för många… men mezcal är definitivt högt upp på listan, gärna i en margarita! 

Bästa kombon? Jag absolut älskar ost med dessertvin. En av de absolut bästa kombinationerna som jag provat är Sörmlands ädelost tillsammans med ett svenskt isvin gjort på äpplen som heter brännlands iscider.