Elevporträtt Henrik Mohlin

  1. Jag gick kursen digitalt för att ha valmöjligheten att välja när jag kunde studera och vilket studietempo, samt göra provningarna när det passade mig. Att det dessutom blev enklare under coronarestriktioner att kunna sitta hemma och studera och anpassa allt utifrån arbete och familj blev en stor bonus. Och jag blev positivt överraskad av kvaliteten på kursen med allt videomaterial samt litteratur, vilket bevisar att det inte är mindre seriöst bara för att det är en digital utbildning!

 

  1. Roligast är alla nya insikter och kunskap som det gett. Trots att jag studerat på distans så har det varit enkelt att få hjälp eller komma i kontakt med någon av lärarna via mail eller telefon, vilket har bidraget till en bra känsla kursen igenom. Även en del nya smakkombinationer som upptäcktes via provningar har varit både roligt och värdefullt.

 

  1. Jag hoppas att jag ska få nytta av kursen på något sätt. Helst vill jag jobba med dryck och främst vin på något sätt. Sedan om det är som sommelier, med inköp, försäljning eller annat inom mat och dryck får framtiden utvisa.

Jag söker nya utmaningar i yrkeslivet så förhoppningsvis är det här en bra början på den resan.

Kanske är det någon som läser detta som har en ny och spännande utmaning för mig? :)

 

  1. Jag genomförde kursen på lite mindre än tre månader. Visst hade jag en del kunskap sedan innan men jag kunde även studera lite flitigare under vissa perioder vilket gjorde att det flöt på snabbt och smidigt för mig.

 

  1. Jag har en tanke om att läsa steg 2, och då jag bor i Östersund så hoppas jag på en utbildning i Åre framöver. Skulle jag däremot kunna kombinera ett nytt arbete med en steg 2 utbildning i Stockholm eller annan ort så är det ett alternativ också.