TV4-profilen Maya Samuelsson blir programledare för amerikansk succé-serie om vin

PRESSMEDDELANDE - 26 oktober 2021

TV4-profilen Maya Samuelsson blir programledare för amerikansk succé-serie om vin.

Det erkända norska produktionsbolaget Tellus Works som tidigare gjort succé med ”New Scandinavian Cooking” i USA med svenska Tv-kocken Tina Nordström, satsar nu stort på en ny tv-serie där vinet står i centrum.

Efter 17 säsonger med succéserien "New Scandinavian Cooking" på den amerikanska Tv-kanalen PBS är det nu dags för en ny tv-serie. I det nya programmet med namnet "Wine First", eftersöks tre olika viner som ska att spegla karaktären i den besökta vinregionen. Som final avslutas varje avsnitt med att en känd kock från området ska laga maträtter som går ihop med de utvalda vinerna, alltså sätta ”vinet först”.

 

Programmet når ut till närmare 50 miljoner tittare och började visas på PBS i USA redan från september 2021. Där får man följa med den norska sommelieren Liora Levi och den argentinska ”foodien” Yolanda Añó, då de reser välden över och besöker olika kända vindistrikt. Till den andra säsongen som börjar spelas in redan nu, är även den välkända svenska tv-personligheten och sommelieren Maya Samuelsson rekryterad för att leda programmet.

 

  • Det är en otrolig ära att få en sådan här förfrågan och samtidigt som det både känns kul och spännande att få vara en del av denna internationella produktion är det såklart också lite skrämmande. Men med Liora och Yolanda vid min sida känns det tryggt, säger Maya Samuelsson.

 

Maya Samuelsson har varit i vinets värld sedan barnsben då hennes far är vinkemisten, Dick Samuelsson. Genom åren har hon vunnit flertalet priser och idag syns hon flitigt i rutan på TV4 Nyhetsmorgon och som vinskribent i tidningen Elle. Till vardags jobbar hon i familjens företag, Vinkällan Dryckesutbildningar, både genom att föreläsa på sommelierutbildning samt vara Vice VD.

 

För ytterligare information eller boka personlig intervju, vänligen kontakta:

Mauro Nicastro

+46 8 502 559 50

info@vinkallan.se

 

Vinkällan Dryckesutbildningar - Nordens största sommelierutbildning

Vinkällan startades 1996 av Britta och Dick Samuelsson. Från början var Vinkällan ett enmansföretag, som Dick använde i sitt arbete som dryckesutbildare och konsult.
Redan 1998 startade vi vår första Sommelierutbildning på hemmaplan i Stockholm. Inom bara ett år startades även den första kursen i Göteborg. Hög efterfrågan innebar att vi även genomförde utbildningar på Åland och i Finland, tillsammans med rullande kurser i Malmö, Linköping, och Öland.
Sedan 2007 finns vi även representerade i Danmark, med utbildningar i Köpenhamn och Silkeborg. Det innebär att Vinkällan är nordens största Sommelierutbildning. Sedan starten har vi haft ca 2500 Sommelierelever. Under 2016 påbörjade över 200 elever sin utbildning, bara i Sverige! I nuläget håller vi utbildningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sälen, Åre och i Danmark.