NORDIC RUINART SOMMELIER CHALLENGE 2019 – SOMMELIERTÄVLING PÅ GRAND HÔTEL STOCKHOLM

Champagnehuset Ruinart bjuder in till årets upplaga av sommeliertävlingen Nordic Ruinart Sommelier Challenge 2019. Finalen hålls den 19 augusti på Grand Hôtel Stockholm och samlar sommelierer från Finland, Norge, Danmark och Sverige som tävlar om en ärofull titel och en ovärderlig utbildningsresa till champagnehuset Ruinart.

Den 19 augusti samlas några av Nordens främsta sommelierer på Grand Hôtel Stockholm för att delta i Nordic Ruinart Challenge 2019. Vinnaren erhåller en ärofull titel och en utbildningsresa till Ruinart i Reims, Frankrike, tillsammans med de internationella vinnarna i Ruinart Sommelier Challenge. Tävlingen arrangerades för första gången 2015 i Oslo då Heidi Iren Hansen från Norge vann. 2016 var det Sveriges tur att stå värd och då tog Maya Samuelsson hem vinsten. Året där på, 2017, korades danske Jimmi Hansen i Helsingfors och i fjol utsågs finska Kirsti Seppänen till vinnare på Tivoli i Köpenhamn.

 Det känns väldigt roligt att Nordic Ruinart Sommelier Challenge har blivit ett högt uppskattat evenemang bland Nordens sommelier, både gamla och nya. Den höga nivån bland de sökande har tidigare år gjort urvalsprocessen svår och bland de tävlande har det varit väldigt jämnt. Jag ser mycket fram emot årets final, säger Fréderic Panaïotis.

Tävlingen kommer som tidigare år inledas med ett skriftligt blindtest av fyra viner. Provningen kan innehålla viner från olika delar av världen som kan vara såväl stilla som mousserande. Vinprovningsformuläret innehåller grundläggande frågor så som land, årgång och druvsort, men även frågor om foodparing, serveringstemperatur och lagringstid kan förekomma. Ruinarts källarmästare Fréderic Panaïotis, kommer sedvanligt att vara en del av den namnkunniga juryn, samt hålla ett seminarium för deltagarna.

För att anmäla sig till uttagningen till Nordic Ruinart Challenge:
https://www.ruinart.com/en-uk/ruinart-challenge/ruinart-sommelier-challenge

För ytterligare information och högupplösta bilder vänligen kontakta: Heléne Airijoki, presskontakt Spoilconcept                   
Jennifer Bonde, Brand Manager Sverige
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se                                                              
E-post: jbonde@moethennessy.com
Telefon: +46 73 385 03 19
Telefon: +46 70 299 68 12