Årets kvinnliga sommelier och Lily är utsågs i förra veckan.Vinkällan gratulerar med stolthet sin tidigare elev till vinsten. Måndagen den 17 september hölls den årliga tävlingen Lily Bollinger Awards som fokuserar på kvinnliga sommelierer i branschen. Uttagningen till tävlingen skedde i våras och i år möttes Victoria Andersson från Thörnströms Kök, Sofia Johansson och Hanna Eriksson, båda från köksbaren i Umeå och tävlade i olika moment så som blindprovning, teori och servering av Champagne. Hanna var även med och tävlade i förra årets upplaga där hon kom tvåa men nu är det segeryra som gäller.

Vi på Vinkällan är mycket glada och stolta över Hanna och hennes bedrifter. Med sitt engagemang och driv är hon en inspiration för andra kvinnliga sommelierer. Hon har gjort sig välförtjänt av titeln, stort grattis, säger Britta Samuelsson Hammerby, VD på Vinkällan Dryckesutbildningar.