Warning: Declaration of ET_Theme_Builder_Woocommerce_Product_Variable_Placeholder::get_available_variations() should be compatible with WC_Product_Variable::get_available_variations($return = 'array') in /storage/content/48/161448/vinkallan.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/frontend-builder/theme-builder/WoocommerceProductVariablePlaceholder.php on line 8 Cognac får ny lagstiftning | Vinkällan Dryckesutbildningar

Den 1 april 2018 ändras lagen för hur man får beteckna sin Cognac. Den mest uppmärksammade ändringen gäller termen ”XO” och ”Extra” som förr betydde att spriten lagrats minst 6 år, men från april måste man nu lagra sin Cognac i minst 10 år för att få skriva XO eller Extra på sin etikett. De nya benämningarna ser ut enligt följande:

Lagring på fat
Minst 2 år – ”Sélection”, ”***”,  ”VS”, ”De luxe”, ”Very Special” och ”Millésime”.
Minst 3 år – ”Supérieur”, ”Cuvée Supérieure” och ”Qualité Supérieure”.
Minst 4 år – ”V.S.O.P”, Réserve”, ”Vieux”, ”Rare” och ”Royal”.
Minst 5 år – ”Vieille Réserve”, ”Réserve Rare” och ”Réserve Royal”.
Minst 6 år – ”Napoléon”, ”Trés Vieille Réserve”, ”Trés Vieux”, ”Héritage”, ”Trés Rare”, ”Excellence” och ”Suprême”.
Minst 10 år – ”XO”, ”Hors d’âge”, ”Extra”, ”Ancestral”, ”Ancêtre, ”Or”, ”Gold” och ”Impérial”