Tidigare elever 

Vi genomför regelbundet evalueringar på våra utbildningar och kurser för att kunna säkerställa att vi håller den höga utbildningsnivå som vi strävar efter. I dagsläget har vi utbildat cirka 2500 elever så det finns gott om referenser.

Vi har fått väldigt fina omdömen och vi är stolta över att våra elever ger oss en så hög snittpoäng på våra kurser. 
Tack alla elever!

Se några av alla våra tidigare elever och deras omdömen nedan.

%

Andel helt nöjda elever på Sommelierutbildningen utav våra 263 elever senaste året.

Med tanke på mitt krävande jobb och ständigt fullproppade schema med oregelbundna tider och resor, så är det ovärderligt att kunna ta igen missade kursdagar och vara flexibel. Vinkällan hjälper mig att pussla ihop mitt schema så att jag kan pendla mellan olika städer, vilket gör att jag får chansen att genomföra hela utbildningen utan problem. Vinkällan står för något som jag ibland kan sakna i vinvärlden, den familjära känslan samt att deras pedagogik är långtifrån högtravande och enligt mig väldigt givande.

Petter "P-Lex" Askergren

Artist, författare, krögare

Maten blir godare med rätt dryck till! Därav vidareutbildning till Sommelier hos Vinkällan. Jag och mina kollegor i matsalen har nu mycket lättare att förstå varandra i heta diskussioner om matchning av mat o dryck.

Håkan Thörnström

Krögare, Thörnströms Kök

Vinkällans utbildning är otroligt bra, jag uppskattar särskilt att resan inte tar slut när vi tar examen. Kontinuerligt får man information om Vinkällan och vinvärlden, och erbjudanden om fortsättningskurser. Gemenskapen i Facebookgrupper är härlig. Det är suveränt att ha kontakt även efter utbildningen.

Ousainou "Osse" Mbye

Sommelier och hovmästare, Göteborgsoperan

Jag tycker att utbildningen var mycket välstrukturerad. Steg för steg kom vi in på djupet, och lärde oss att förstå komplexiteten i att hantera vin, och andra drycker, i kombination med grundsmakerna. Utbildningen var mycket lärorikt och pedagogiskt upplagd.

Sven Björkman

Bankman och Styrelsekonsult

Allt sedan vår kökschef Stefano Catenacci gick sin Sommelierutbildning hos Vinkällan har det varit det självklara utbildningsalternativet för oss som 1:a klass restaurang.

Jean Paul Bénèzeth

Källarmästare, Operakällaren

Det är sällan jag är så positiv till allt. Visst känner jag mig totalt novis i ämnet, men jag är säker på att familjen Samuelsson, och andra proffs, kommer att hjälpa mig på vägen till att bli bättre. Jag är så nöjd att jag valde just Vinkällan till min utbildning!

Åsa Wallsten Lindberg

Provningsledare, Vinkällaren Bon Vino

Det är en fantastisk utbildning med väldigt kunniga och bra lärare med glimten i ögat. Jag uppskattar upplägget som består av en bra balans mellan teori och praktiska övningar som vinprovning. Vinkällan rekommenderas varmt!

Katarina Lavin Bogg

Platschef, Gesundaberget

När man påbörjar sitt år hos Vinkällan är man nyfiken och lite nervös inför vad som komma skall. Lärarna är otroligt kunniga och engagerade gör hela inlärningsprocessen till en fascinerande resa. Kursen är pedagogiskt upplagd och man får precis all den hjälp man behöver för att klara sin examen. Lokalen känns välavpassad med toppservice och en riktig hemmahoskänsla. Att sedan ha turen att få ett stipendium måste verkligen ses som en stor bonus.

Thomas Lindvall

Sommelier och Stipendiat, Grand Hotell Saltsjöbaden

För mig var Vinkällan ett självklart val. Deras seriösa men avslappnande sätt att hålla föreläsningar och vägleda sina elever känns modernt och aktuellt. Med ständigt uppdaterat kursmatrial får man alltid aktuella uppgifter och lära sig att hänga med i svängarna i vinvärlden.

Niklas Löfgren

Restaurangchef, Ekstedt

För mig öppnade Vinkällan verkligen dörrarna till vinets fantastiska värld! Med familjär och personlig stämning, otroligt kunniga och inspirerande lärare & härliga kurskamrater. Varje föreläsning var ett rent nöje. 

Anna Henningsson

Sommelier och vinkonsult

En bra utbildning med bra utbildningsmaterial som arbetats fram under många år. Dessutom får familjen Samuelssons engagemang en att törsta efter mer… Dick Samuelssons kemisynsätt på det hela ger en kul och intressant infallsvinkel. 

Jimmy Örnewald

Sommelier, Grand Cafe i Olso

Jag upplevde att ambitionen att lära ut är större här på Vinkällan och man ser till att alla verkligen hänger med i utbildningen. Stämningen gör också att man håller sig alert hela dagen även om man jobbat till 02 natten innan.

Anette Löfgren

Restaurangkonsult

Servicen på Vinkällan är i toppklass. Och att jag fick dela upp min betalning var det som gjorde det möjligt för mig att gå.

Sara Lorentzon

Kosta Boda Art Hotel