Sommelierutbildning

Vi har nordens absolut vassaste och bästa Sommelierutbildning som går i två olika steg.

Vinkällan är en skola för alla. Vårt motto är riktigt bra pedagogik och en familjär känsla där alla trivs. En roligare skola med andra ord, utan att på något sätt tumma på kraven på en riktigt bra och gedigen utbildning. Vi vill att våra elever ska se fram emot varje lektion och längta tillbaka till oss, även efter att de har avslutat sin Sommelierutbildning. Vinkällan är inte bara ett familjeföretag, vi är även ett företag som förmedlar familjekänsla och vi vill att alla som studerar hos oss ska känna sig som en del av Vinkällanfamiljen.

Sommelierutbildningen är uppdelad i Steg 1 och Steg 2 där vi går igenom alla vinproducerande länder och regioner på en avancerad nivå. Varje kursdag innehåller dessutom vinprovningar där vi övar på att beskriva vin. Efter avklarad examination får du titeln Sommelier att bära med stolthet, samt diplom, pin och ett förkläde med ditt namn på.

Vi erbjuder även våra elever möjligheten att skriva examinationen för WSET Level 3 Award in Wines i anslutning till Sommelierexamen, material får man tillgång till redan under Steg 2 av utbildningen. 

WSET är en utbildning med säte i England som numera har kurser i över 60 länder. WSET Level 3 Award in Wines fördjupar sig inom vin och är väldigt internationellt gångbar och väger tungt i hela dryckesvärlden. Kursen kommer ge dig en bredd i din provningsmetodik och en trygghet i att prata om vin och vinframställning på engelska – perfekt för dig som jobbar på restaurang och vill kunna rekommendera vin lika bra på engelska som på svenska. Kursen ger dig även det språk du behöver för att prata med producenter och vinmakare. Det är användbart både vid provningar, mässor och alla vingårdsbesök du kommer göra framöver.

Välkommen att börja din resa till Sommelier hos oss!

Se Vinkällans Maya Samuelssons vinskola om Rosé på TV4 Nyhetsmorgon.

Allt sedan vår kökschef Stefano Catenacci gick sin Sommelierutbildning hos Vinkällan har det varit det självklara utbildningsalternativet för oss som 1:a klass restaurang.

Jean Paul Bénèzeth

Källarmästare, Operakällaren