WSET Level 3 Award in Wines

Komplettera din Sommelierutbildning med Level 3 in Wines från världskända Wine and Spirit Education Trust.

Vi erbjuder alla våra tidigare och nuvarande Sommelierelever möjligheten att skriva examinationen för WSET Level 3 Award in Wines i anslutning till Sommelierexamen, kursbok och material får man tillgång till redan under Steg 2 av utbildningen. Kursen är 2 dagar med examinationen.

WSET är en utbildning med säte i England som numera har kurser i över 60 länder. WSET Level 3 Award in Wines fördjupar sig inom vin och är väldigt internationellt gångbar och väger tungt i hela dryckesvärlden. Kursen kommer ge dig en bredd i din provningsmetodik och en trygghet i att prata om vin och vinframställning på engelska – perfekt för dig som jobbar på restaurang och vill kunna rekommendera vin lika bra på engelska som på svenska. Kursen ger dig även det språk du behöver för att prata med producenter och vinmakare. Det är användbart både vid provningar, mässor och alla vingårdsbesök du kommer göra framöver.

Kursen leds av Pontus Jennerholm, utbildad i WSET Level 4 Diploma in Wines and Spirits, som nu studerar till Master of Wine. Kursen avhandlar provningsteknik för vinprovning och påverkande faktorer vid vinframställning med syftet att förbereda er för examinationen. 

Efter avslutad kurs och godkänd examination får man ett diplom och en pin för att visa på sin kunskap. 

Vad kostar det?

  • Om du redan har kursmaterialet: 1 500:- exklusive moms
  • Om du inte har kursmaterialet: 2 500:- exklusive moms

I priset ingår material, frukost, lunch, fika och de viner vi provar. 

Kommande kursstarter

WSET Level 3 Award in Wines
Stockholm 22-23 november 2017 och examination 29 januari 2018

Göteborg 4-5 december 2017 och
examination 5 februari 2018

Pris Från 1 500:- exklusive moms

För mig så kändes det självklart att göra WSET i direkt anslutning till Vinkällans Sommelierexamen, så att man hade ”hela paketet” och kunde bemöta gäster på svenska och engelska på samma nivå. Jag jobbar på restaurang och det är verkligen en bra kunskap att ha de engelska vintermerna på plats då det idag är mycket engelsktalande gäster som önskar dialog kring vinlistan och annan dryck.

Stina Enwald

Restaurang Ilse