Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Varför Vinkällan


En sommelierutbildning med hög kvalitet och erkänd pedagogik

 

"Allt sedan vår kökschef Stefano Catenacci gick sin sommelierutbildning hos Vinkällan har det varit det självklara utbildningsalternativet för oss som 1:a klass restaurang."

 

- Jean Paul Bénèzeth och Stefano Catenacci från Operakällaren

 

 

"Jag är glad att jag valde Vinkällan för min sommelierutbildning. De kan verkligen på ett pedagogiskt sätt, förmedla den kunskap jag behöver. Jag är jättenöjd."

 

- Theo Stefanidis, Källarmästare på Restaurang Prinsen

 

 

Uppdaterat och unikt kursmaterial

 

"För mig var Vinkällan ett självklart val. Deras seriösa men avslappnande sätt att hålla föreläsningar och vägleda sina elever känns modernt och aktuellt. Med ständigt uppdaterat kursmaterial får man alltid aktuella uppgifter och lära sig att hänga med i svängarna i vinvärlden."

 

- Niklas Löfgren, Restaurangchef på Ekstedt

 

 

"En lärorik kurs, med mycket kunniga lärare. Trots 20 år i vinbranschen har jag fått massor med ny kunskap."

 

- Jörgen Höijer, vinansvarig NK Saluhall, deltagare på kursen Vinets Kemi.

 

Ett företag med hjärta, som är familjärt och omsorgsfullt

 

"Det är sällan jag är så positiv till allt. Visst känner jag mig totalt novis i ämnet, men jag är säker på att familjen Samuelsson, och andra proffs, kommer att hjälpa mig på vägen till att bli bättre. Jag är så nöjd att jag valde just Vinkällan till min utbildning!"

 

- Åsa Wallsten, Provningsledare på Vinkällaren Bon Vino

 

 

"Jag upplevde att ambitionen att lära ut är större här på Vinkällan och man ser till att alla verkligen hänger med i utbildningen. Stämningen gör också att man håller sig alert hela dagen även om man jobbat till 02 natten innan.”

 

- Anette Löfgren, Restaurangkonsult

 

 

"Min partner Eva blev mycket nöjd, ärligt talat var hon sådär pigg på vinprovningar när vi var på väg dit. På vägen hem hade vi praktiskt taget planerat in en resa till Italien, funderat starkt på att ta den där endagskursen och eventuellt bjuda in våra myndiga barn till den. Så det var lyckat."

 

-Lars-Olof Pettersson, deltagare på kursen Två timmar vinkunskap

  

Möjlighet till delbetalning, och enkelt att ta igen missade lektioner

 

"Servicen på Vinkällan är i toppklass. Och att jag fick dela upp min betalning var det som gjorde det möjligt för mig att gå."

 

- Sara Lorentzon, Kosta Boda Art Hotell

 

 

"Mitt jobb som dryckesansvarig är väldigt oberäkneligt och jag blev ofta förhindrad, så det var en fantastisk möjlighet att kunna ta igen de lektioner jag missat."

 

- Calle Andersson Westerberg, Chefssommelier på Hotell Skeppsholmen

 

 

jpb

Jean Paul Bénèzeth och Stefano Catenacci från Operakällaren