Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Sommelierutbildning Steg 2


 

Går du vidare med Steg 2 kan du se fram emot en riktig fördjupning av dina kunskaper.Vi arbetar med ytterligare ett antal viktiga områden,
och bygger på kunskaperna om dem ämnen som du läste under Steg 1. Efter avslutad utbildning kommer du att bära titeln Sommelier med stolthet. 

 

Kommande kursstarter HT-17:
Stockholm 8 oktober (söndag)
Göteborg 30 oktober (måndag)

 

Utbildningens innehåll:

- Fördjupning av kunskaperna inom viktiga områden som Champagne, Bordeaux, Bourgogne, söta viner, Cognac och skotsk whisky

- De viktigaste vindistriken, druvsorterna, typer, stilar och lagar

- Att bedöma och beskriva vin, samt samspelet mellan vin och mat

- De större spritdryckerna, öltyperna och starkvinerna

- Japansk sake och kaffe

- Defekter hos vin

- Komposition av vinlistor

- Sommelierens roll på restaurang

- Lagar avseende alkoholhantering på restauranger

 

Steg 2 avslutas med skriftlig och muntlig examination, och en blindprovning som efter godkännande ger dig titeln Sommelier. Du får Vinkällans diplom, nål och förkläde med ditt namn i guldbrodyr.

Kursdagarna början klockan 09.30/10.00 och slutar cirka 17.00. Två dryckesprovningar hålls varje kursdag, varav en i anslutning till lunchmåltiden - som självklart är anpassad till dagens tema. Under varje kursdag ingår också frukost, lunch, kaffebord och de viner som provas.

 
Kostnaden för de olika stegen är:

Steg 1 (22 000:- exklusive moms)

Steg 2 (33 000:- exklusive moms)
 
Vid anmälan till båda kurserna samtidigt ges rabatterat pris: 51 900:- exklusive moms. Vid behov, diskutera en avbetalningsplan med oss

 

Schema

Kalendarium HT 2017

Anmälningsblankett

 

Vinkällans Sommelierutbildning är godkänd och rekommenderad av Svenska Sommelierföreningen. Efter godkänd examen och avlagt dekanteringsprov ges våra elever automatiskt medlemskap i Svenska Sommelierföreningen.
 

Vad säger våra elever?


 

gbg2

Från vänster: Jimmy, Osse och Sven på Göteborgsoperan

 

"En bra utbildning med bra utbildningsmaterial som arbetats fram under många år. Dessutom får familjen Samuelssons engagemang en att törsta efter mer... Dick Samuelssons kemisynsätt på det hela ger en kul och intressant infallsvinkel."

 

- Jimmy Örnewald, Sommelier på Clarion Hotel Post, Göteborg

 

 

"Vinkällans utbildning är otroligt bra, jag uppskattar särskilt att resan inte tar slut när vi tar examen. Kontinuerligt får man information om Vinkällan och vinvärlden, och erbjudande om fortsättningskurser. Gemenskapen i Facebookgrupper är härlig. Det är suveränt att ha kontakt även efter utbildningen. 

 

- Ousainou "Osse" Mbye, Sommelier och hovmästare på Göteborgsoperan

 

 

"Jag tycker att utbildningen var mycket välstrukturerad. Steg för steg kom vi in på djupet, och lärde oss att förstå komplexiteten i att hantera vin, och andra drycker, i kombination med grundsmakerna. Utbildningen var mycket lärorikt och pedagogiskt upplagd."

 

- Sven Björkman, Bankman och styrelsekonsult

 

Se vad andra elever har sagt!