Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Vi på Vinkällan


 

PCP 0213    Britta Samuelsson är Vinkällans VD. Det innebär att hon har det yttersta ansvaret för verksamheten och basar över ekonomi, personal och strategisk utveckling. När Britta inte är på kontoretgillar hon att dansa och träna och hon har tidigare varit aerobicinstruktör. 

 

PCP 0312   

Dick Samuelsson är Vinkällans rektor och ansvarig för utbildningen. Har jobbat med vin i mer än 35 år, framförallt som vinkemist på Vin&Sprit. Dick är alltid på jakt efter ny kunskap, vilket innebär att han är oslagbar i Trivial Pursuit. Mer information om Dick finner du under Våra föreläsare.

 

 

PCP 0738    Maya Samuelsson är marknadsansvarig på Vinkällan. Redan som barn blev hon tränad att prova saft i svarta glas. Nuförtiden utbildar hon restaurangpersonal både i Sverige och utomlands. Med sitt sinne för marknadsföring och projektledning, så är hon en viktig resurs i arbetet med att driva familjeföretaget framåt. Maya syns ofta på TV4 Nyhetsmorgon där hon rekommenderar dryck till mat, och har även tävlat mycket inom sommellerie, bland annat SM.

 

PCP 0388   

Filip Samuelsson jobbar med strategisk utveckling och ekonomi. Med budgetansvar och verksamhetsutveckling som huvudintresse är han delaktig i det mesta som händer i företaget. De dagar som han inte är på kontoret, finner man honom på KTH där han studerar Teknisk fysisk.

  

 

PCP 0464    Pontus Jennerholm är lärare med en bakgrund på restauranger i Sverige och Storbritannien samt flera år på Systembolaget. Han har sju års erfarenhet som universitetslärare på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan där han arbetade med sommelierutbildningen. Pontus är välutbildad med en fil. kand i Måltidskunskap och värdskap, WSET Level 4 Diploma in Wines and Spirits och studerar för närvarande till Master of Wine. Studierna upptar mycket av Pontus fritid och när det blir tid över studerar han även lite filosofi, eller ägnar tiden åt vin i mer avslappnade former på besök i vinregioner eller på restaurang. 

 

PCP 0056   

Erik Casterud är Studierektor och en av våra lärare som även sköter ekonomin på Vinkällan. Han är uppväxt i en matintresserad familj i Richmond, London och på landet utanför Sigtuna. Erik började sin bana inom dryckesbranschen på Systembolaget 2006 och har sedan dess utbildat sig till sommelier, varit ansvarig för Restaurang GQ:s vinbar, startat ett ölbryggeri, pluggat geologi & klimatologi, oenologi och företagsekonomi. Inte nog med det så studerar han just nu också till WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits. 

 

 

PCP 9987   

Love Åkerberg ansvarar för kursmaterialet, kursdagarna på Vinkällan, vinlistor samt elevfrågor. Love har jobbat i matbutik i flera år och har då främst stått i charkdisken där intresset för mat och dryck verkligen blommade ut. När Love inte är på Vinkällan lagar han gärna mat eller umgås med nära och kära, gärna i kombination.

 

 

PCP 0085    Anette Zellén Söderströms stora intresse förutom att umgås med familj och vänner - är mat och vin. Så stort att hon bestämde sig för att ändra på hela sitt liv - från en hiskeligt massa år som KAM-säljare inom media till att bli utbildad sommelier, som i sin tur ledde till anställning på Systembolaget och senare som Marketing Manager hos en vinleverantör. Anette gick också till semifinal i Sommelier-SM 2015. Nu är Anette vår säljare på plats.

 

 Tina2   

 

Tina Johansson flyttade ner till Stockholm från Umeå år 2015 för att läsa på Vinkällans Sommelierutbildning och har sedan dess hunnit jobba ett tag på Systembolaget och har även tävlat i Lily Bollinger Awards 2016 där hon kom på andra plats. Nu jobbar hon med marknadsföring och administration på Vinkällan, bland annat skriver hon texter till nyhetsbrev och hemsidan.  

                          

 

 PCP 05252

 

  

 

Emelie Hunter, tidigare elev på Vinkällan. Hon har sedan dess arbetat som sommelier på kvarterskrog, vinbar och enstjärnig Michelin restaurang. Numera är hon ansvarig för kursdagarna i Göteborg och föreläser även om Champagne och mousserande vin samt Sommelierens roll på restaurang.                        

 

Max Ridell.    Max Riddell har arbetat med det mesta på Vinkällan och hjälper numera till där och när det behövs. Max jobbar annars på Systembolaget och utöver det så pluggar han på KTH. Han är också grymt bra på innebandy vilket man får möjlighet att se två gånger i veckan.

 

 Stina.jpg   

 

Stina Enwald assisterar Anette med sälj hos oss och tog sin sommelierexamen här 2016 med en av klassens högsta resultat. Hon har tidigare jobbat på bland annat The Winery Hotel och restaurangen Yolo. Roligt om Stina är att hon tidigare brukade hålla på med konståkning. 

  

 

 

 Dennis3   

 

Dennis Solander Sule hjälper till med allt möjligt på Vinkällan och jobbar även kursdagar under helger. Han var nominerad både till P3 Guld – Årets hiphop/soul 2017 och Grammisgalan – Årets nykomling 2017. 

  

 

  

 Ragna3   

 

Ragna Reinhammar studerar just nu Politices Kandidat på Uppsala Universitet. När hon inte är upptagen med studierna jobbar hon kursdagar under helger hos oss.  

  

 

 

 PCP 0014

  

 

 

Lisa Bergström är designansvarig och har även ritat flera illustrationer till Vinkällans material. Lisa är utbildad bartender och turismvetare och har tävlat i Årets Bartender och andra bartendertävlingar, och vunnit vid flera tillfällen. Numera pluggar Lisa design på Berghs School of Communication.  

 

 

 

Siv Varhaugvik är konstnär och jobbar deltid med kursdagar under helger hos oss.


 

 PCP 0014 

Lisa Bergström är designansvarig och har även ritat flera illustrationer till Vinkällans material. Lisa är utbildad bartender och turismvetare och har tävlat i Årets Bartender och andra bartendertävlingar, och vunnit vid flera tillfällen. Numera pluggar Lisa design på Berghs School of Communication.

 

 PCP 0014 

Lisa Bergström är designansvarig och har även ritat flera illustrationer till Vinkällans material. Lisa är utbildad bartender och turismvetare och har tävlat i Årets Bartender och andra bartendertävlingar, och vunnit vid flera tillfällen. Numera pluggar Lisa design på Berghs School of Communication.

 

 

 

 

 

Tina Johansson flyttade ner till Stockholm från Umeå år 2015 för att läsa på Vinkällans Sommelierutbildning och har sedan dess hunnit jobba ett tag på Systembolaget och har även tävlat i Lily Bollinger Awards 2016 där hon kom på andra plats. Nu jobbar hon med marknadsföring och administration på Vinkällan, bland annat skriver hon texter till nyhetsbrev och hemsidan men håller även på med andra administrativa uppgifter och rättar elevinlämningar.

 
Emelie Hunter,
tidigare elev på Vinkällan. Hon har sedan dess arbetat som sommelier på kvarterskrog, vinbar och enstjärnig Michelin restaurang. Numera är hon ansvarig för kursdagarna i Göteborg och föreläser även om Champagne och mousserande vin samt Sommelierens roll på restaurang.

 
Vad säger våra elever?


Åsa

 

"Det är sällan jag är så positiv till allt. Visst känner jag mig totalt novis i ämnet, men jag är säker på att familjen Samuelsson, och andra proffs, kommer att hjälpa mig på vägen till att bli bättre. Jag är så nöjd att jag valde just Vinkällan till min utbildning!"

 

- Åsa Wallsten Lindberg, Provningsledare på Vinkällaren Bon Vino

 

Se vad andra elever har sagt!