Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

SamarbetspartnerNores

 

Nores är en inköpsorganisation för hotell, restauranger och serveringsställen. Bland Nores AL:s ägare återfinns många av branschens mest framträdande företag och vi på Vinkällan är stolta att vara Nores exklusiva leverantör av avancerade dryckesutbildningar.

 

Thörnströms Kök

 

Thörnströms KökThörnströms Kök är extremt kritikerrosat. De fick en stjärna i Guide Rouge 2011, samma år som de vann både årets krog och årets krögare på Restauranggalan - bara för att nämna ett par utmärkelser. Det var på Thörnströms Kök som vi körde några av våra absolut första kursstarter i Göteborg, och det var fantastiskt roligt att vara där igen 2012/2013.

 

Lammet & Grisen

 

Lammet & GrisenLammet & Grisen har uppmärksammats mycket som vinkrog i både tävlingar och press. Deras breda sortiment av viner, både på glas och på flaska, är svårslaget. Samarbetet mellan oss på Vinkällan och Lammet & Grisen inleddes 2010, i och med vår kursstart i Sälen.

 

Hotel Skansen

 

skansen gra

Detta anrika hotell ligger i Färjestaden, precis efter att man kommit över bron till Öland. Hotellet har stor passion för mat, dryck och sprit eller vad sägs om en whiskykällare med över 1100 sorters whisky! Vinkällan höll under 2010-2011 en sommelierutbildning i deras lokaler.

 

Halltorps Gästgiveri

 

Halltorp

Halltorps Gästgiveri har anor från 1600-talet och är beläget 9 km söder om Borgholm. Gästgiveriet är av högsta klass och råvarorna som används i restaurangen är i huvudsak från lokala producenter. Halltorps Gästgiveri står för våra lokaler under utbildningen 2013 på Öland.

 

Kulinariska Akademin

 

kulinariska akademin

Kulinariska Akademin är ett regionalt kunskapscentrum och en sammanslutning av aktörer som tillsammans vill främja den gastronomiska utvecklingen och det småskaliga mathantverket samt stimulera den lokala matkulturen genom primärproduktionen och dess förädling i östra Småland och Öland.

 

Sankt Gertrud Konferens

 

sanktgertrud-logo1

Sankt Gertrud är beläget i centrala Malmö i byggnader som är byggda redan på 1500-talet. Anläggningen har 27 konferenslokaler och restaurangverksamheten har ett stort utbud. 2013-2014 tillbringade vi våra kursdagar här.

 

Bakom Hörnet

 

Bakom Hörnet

Bakom Hörnet är en kvarterskrog i Hägersten i nära anslutning till våra kurslokaler.
Härifrån kommer våra luncher till våra helgbaserade sommelierutbildningar. 

 

PM & Vänner

 

I samarbete med PM & Vänner startade vi den första sommelierutbildningen i Växjö i september 2015.
PM & Vänner är en av Sveriges bästa
restauranger och vi har äran att få hålla till i deras fina lokaler på PM & Vänner Hotel.

 

Glasade Gången

 

På kursdagarna i Stockholm går vi ner och äter på den här fantastiska restaurangen som drivs av Stockholms stad. Här möts vi alltid av varma mottaganden och stora leenden. Glasade Gången är en arbetsinriktad daglig verksamhet där personer med funktionsnedsättning tillsammans med personal har format nya och samhällsinriktade verksamheter.

 

Glasade gången

 

 

 

 

Merlot