Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Historik


 

Vinkällan startades 1996 av Britta och Dick Samuelsson. Från början var Vinkällan ett enmansföretag, som Dick använde i sitt arbete som dryckesutbildare och konsult.

 

Redan 1998 startade Vinkällan sin första sommelierutbildning, vi började då på hemmaplan i Stockholm. Men inom bara ett år hade vi även startat vår första kurs i Göteborg. Hög efterfrågan innebar att vi även genomförde utbildningar på Åland och i Finland, tillsammans med rullande kurser i Malmö.

 

Mer än ett decennium senare håller vi, eller har vi hållt, utbildningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Linköping, Funäsdalen, Sälen, Helsingborg och på Öland. Sedan 2007 finns vi även representerade i Danmark, med utbildningar i Köpenhamn och på Jylland. Det innebär att Vinkällan är nordens största sommelierutbildning. Sedan starten 1998 har vi haft ca 2000 sommelierelever. Vi har också god kontakt med både Svenska Sommelierföreningen och Sommeliergillet. Vinkällans elever erbjuds bland annat, efter godkänt examens- och dekanteringsprov, inträde i Svenska Sommelierföreningen.

 

Vinkällan är ett familjeföretag, och alla fyra familjemedlemmar arbetar helt eller delvis inom företaget. För att stärka upp organisationen har vi dessutom en handfull anställda, och ett tiotal konsulter. Tillsammans arbetar vi för att erbjuda högkvalitativ utbildning, och en suverän stämning. Vi är stolta över att vara ett företag med hjärta, dit alla är välkomna och där alla ges möjlighet att lyckas, oavsett sina förutsättningar. För oss handlar det om att skapa en skola med familjekänsla, där vi kan se varje person. Vi vill att våra elever skall längta tillbaka till oss, även efter att de har avslutat sin sommelierutbildning. Hittills har vi lyckats väldigt bra, ta bara en titt på vad våra elever säger om oss!

 

Företaget är ekonomiskt välmående, och har haft högsta kreditvärdighet i många år.

 

 SIGILL SKÖLD STÅENDE LITEN SVART TEXT

 

skylt