Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Familjen Samuelsson


 

Dick är till mångt och mycket hjärtat bakom utbildningen, och han älskar att undervisa. Dick är en fantastisk föreläsare, hans pedagogiska förmåga är lika omfattande som hans meritlista. Han har jobbat med vin i över 35 år, bland annat som vinkemist på Vin&Sprit under en längre tid. 

 

Britta började redan i tidig ålder att arbeta på sin farbrors restaurang under somrarna. När högskolestudierna tog vid jobbade hon på olika restauranger och barer, bland annat som bartender i USA. Britta har även arbetat som sjuksköterska med intensivvård som specialitet, och som säljare på SCA under åtta år. Britta har varit VD för Vinkällan sedan 1999.

 

Maya är sommelier och bartender. Hon har en gedigen erfarenhet av branschen, och ett sinne för marknadsföring. Maya har tävlat i Bartender-SM, Sommelier-SM och Lily Bollinger Award, för att nämna några. Hon jobbar nu heltid som marknadsansvarig på Vinkällan och syns frekvent som sommelier i TV4 Nyhetsmorgon. 

 

Filip är naturvetare och har arbetat både heltid och deltid inom företaget. Filip kombinerar arbetet på Vinkällan med studier i teknisk fysik på KTH. 2012 var han dryckesansvarig för Nobel NightCap vilket är nobelfestens efterfest, där han basade över 17 barer. 

 familjen

Från vänster: Maya, Dick, Britta och Filip