Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Två timmar dryckeskunskap


 

Vill du unna dig en eftermiddag med nyttig vinkunskap och goda viner? Då skall du komma på kursen Två timmar dryckeskunskap hos oss på Vinkällans Dryckesutbildningar, Nordens största sommelierskola. 

Vi erbjuder dig professionella, pedagogiska, och underhållande kurser med olika teman.

 

Nästa tillfälle:

 

28 oktober 2017 (Stockholm) - Valpolicella

 

 

Grundsmaker i kombination med vin   

Hur påverkar grundsmakerna varandra? Vi provar de olika grundsmakerna med vinerna och siskuterar kombinationer. Vad händer till exempel med syran i vinet om du har syra i maten?

 

Champagne och mousserande

Kan du skilja på en Champagne och ett mousserande vin? Maya Samuelsson visar dig vägen bland de olika bubblorna och reder ut tillverkningsmetoderna.Vad passar inte bättre än att lära sig mer om just bubblor nu när våren snart är på intåg! 

 

Pinot Noir vs. Cabernet Sauvignon

Anses vara de mest högaktade röda druvorna i världen. Vad har druvorna för egenskaper och vad ger de för karaktär till vinet?

 

Valpolicella, Amarone, Ripasso                 

Vad är egentligen skillnaden mellan dessa viner och varför har de blivit så trendiga i Sverige?

 

Rosévin

Sommar, sol och rosé. Varför så säsongsbetonat? Hur och var produceras rosévin? Rosé till maten?

 

Rioja 

Spanienfeeling för hela slanten. hur skiljer sig de moderna Riojavinerna från de traditionella? Filip Samuelsson har koll på detta.  

 

Ölkunskap

Vilse i öldjungeln? Erik Casterud hjälper dig hitta rätt bland ölstilarna. Vi doftar, smakar, jämför och ta reda på vad som sker under framställningen.

 

Välj det ämne som intresserar dig mest, eller kom på samtliga! Cirka fyra viner kommer att behandlas vid varje tillfälle.

 

Kursavgift 495:- inkl. moms/person och tillfälle (995:- för Champagne och mousserande med Maya Samuelsson). Kurserna kommer att hållas mellan klockan 15:00-17:00 i våra lokaler vid Telefonplan, Stockholm. För anmälan och frågor kontakta Vinkällan på: 08-502 559 50 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..">.

 

Kalendarium HT 2017

tvåtimmar 

 

"Min partner Eva blev mycket nöjd, ärligt talat var hon sådär pigg på vinprovningar när vi var på väg dit. På vägen hem hade vi praktiskt taget planerat in en resa till Italien, funderat starkt på att ta den där endagskursen och eventuellt bjuda in våra myndiga barn till den. Så det var lyckat."

 

-Lars-Olof Pettersson, deltagare på kursen Två timmar dryckeskunskap

 

Se vad andra elever har sagt!