Välkommen till Vinkällanfamiljen! Skolan med Familjekänsla  Kan man verkligen avgöra vinets ålder genom att titta på det? Nyexamenierade sommelierstudenter! Korkdefekt… eller?

Vinmakarutbildning 


  

 Drömmer du om en egen vingård? Vill du lära dig varje steg från druva till vin?

 

 

Nästa tillfälle:

 

Start under skörden, mitten av sept 2017
Utbildningen håller till både i Toscana och i Stockholm
Preliminärt schema här

 

Nu startar vi en ettårig vinmakarutbildning tillsammans med Johan Zälle från Högberga Vinfabrik på Lidingö som gör vin av druvor de plockar i Toscana.


Utbildningen startar i Toscana där du är med under skörden och plockar druvor och fortsätter sedan i Sverige på Högberga Vinfabrik för det praktiska, och på Scandinavian Wine Academy med det teoretiska. I kursen ingår alla moment i vinmakningen, vinkemi, hur man projekterar och startar upp sitt eget vineri och mycket annat – med andra ord allt du behöver veta som framtida vinmakare.

 

Vinmakarutbildningen kostar 59 000:- exkl. moms. I priset ingår en resa till Toscana under skörden, allt kursmaterial, måltider och fikabord under kursdagarna. Efter avslutad kurs och godkänd examination får man ett diplom för att visa på sin kunskap som vinmakare. För anmälan och frågor kontakta Vinkällan på: 08-502 559 50 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Kalendarium HT 2017