Grundläggande ölutbildning

En grundläggande och gedigen utbildning för dig som aktivt vill arbeta med öl på en professionell nivå.

Utbildningen kommer börja på ett bryggeri där eleverna tillsammans med Jessica Heidrich, fyrfaldig SM-vinnare i ölbryggning, kommer ges en unik chans att få följa processen med att brygga en öl för att få en konkret förståelse för hantverket bakom. Den praktiska erfarenheten kommer få ligga till grund när vi teoretiskt täcker traditionella ölstilar med Jan-Erik ”Janko” Svensson och ölets grundläggande kemi med vår rektor och kemist Dick Samuelsson.

Vi blickar inte bara bakåt i tiden, går igenom förutsättningarna på dagens marknad utan ger eleverna även en inblick i framtida trender och nischer. Dessutom kommer provningarna att gås igenom på ett systematiskt och metodiskt sätt för att göra er till riktigt bra ölprovare. För att förstå olika ölsorters påverkan på olika maträtter får ni chans att prova öl till lunchen. Det ingår även en förmiddag helt dedikerad till Mat & Öl i kombination med Mikael Göransson.

Kursen kommer att sträcka sig över 5 tillfällen med en avslutande teoretisk samt praktisk examen. Efter avslutad kurs får du ett intyg på dina nya kunskaper.

Vad kostar det?

  • Pris: 13 750 kr exkl. moms
  • Finns möjlighet till två delbetalningar vid behov

 

Kommande kursstarter

Ölutbildningen
Start HT19, anmäl ditt intresse redan idag

Pris 13 750 kr exkl. moms  

Foto av Jens Mahnke

Foto av Elevate